En av mina favoriträtter är köttfärslimpa. Den tar inte särskilt lång tid att göra, knappt en timme, (och för oss viktväktare så är det 11 points per portion).

Till köttfärsrullen behöver ni; 400g nötfärs (max 10%), 1 tsk flytande margarin, 1 1/2 msk potatismjöl, 1 ägg, 1 vitlöksklyfta (krossad), 1/2 dl matlagningsgrädde (max 7%), 8 skivor rökt skinka, 1 dl riven ost (max 17%), 1 msk soja & 800g potatis.
Till formen: 1 tsk flytande margarin.
Till såsen: 2 dl vatten, 1/2 buljontärning, 1 dl lättmjölk, 1 1/2 msk redning, soja & 1 nypa socker (jag använder stevia).
Såhär gör ni köttfärsrullen:
- Sätt igång ungen på 200 grader.
- Blanda färs med margarin, potatismjöl, ägg, vitlök, grädde, salt och peppar.
- Platta och kavla ut till en rektangel.
- Lägg skinka i lager och strö över osten.
- Rulla ihop som en rulltårta.
- Lägg rullen i en smord ugnsform.
- Sätt in i ungen i c:a 40 minuter.
- Skala och koka potatis.
Såhär gör ni såsen:
- Koka upp vatten.
- Tillsätt buljong och mjölk.
- Koka försiktigt och smaksätt med soja, salt, peppar & socker (Stevia).
- Tillsätt redning och låt koka i någon minut.


Servera sedan med potatis och grönsaker.