Köttfärsrulle med potatis & grönsaker
 

En av mina favoriträtter är köttfärslimpa. Den tar inte särskilt lång tid att göra, knappt en timme, (och för oss viktväktare så är det 11 points per portion). 

 

 

Till köttfärsrullen behöver ni; 400g nötfärs (max 10%), 1 tsk flytande margarin, 1 1/2 msk potatismjöl, 1 ägg, 1 vitlöksklyfta (krossad), 1/2 dl matlagningsgrädde (max 7%), 8 skivor rökt skinka, 1 dl riven ost (max 17%), 1 msk soja & 800g potatis. 

Till formen: 1 tsk flytande margarin.  

Till såsen: 2 dl vatten, 1/2 buljontärning, 1 dl lättmjölk, 1 1/2 msk redning, soja & 1 nypa socker (jag använder stevia).  

Såhär gör ni köttfärsrullen: 

 

  1. Sätt igång ungen på 200 grader. 
  2. Blanda färs med margarin, potatismjöl, ägg, vitlök, grädde, salt och peppar. 
  3. Platta och kavla ut till en rektangel. 
  4. Lägg skinka i lager och strö över osten. 
  5. Rulla ihop som en rulltårta.
  6. Lägg rullen i en smord ugnsform. 
  7. Sätt in i ungen i c:a 40 minuter. 
  8. Skala och koka potatis. 

 

Såhär gör ni såsen:

 

  1. Koka upp vatten.
  2. Tillsätt buljong och mjölk.
  3. Koka försiktigt och smaksätt med soja, salt, peppar & socker (Stevia).
  4. Tillsätt redning och låt koka i någon minut. 

 

 

Servera sedan med potatis och grönsaker.